Skip to main content

IUS studenti osvojili prvo i drugo mjesto na takmičenju GOOD HACKathon

Zadovoljstvo nam je istaći da su studenti IUS-a sa studijskih programa Računarske nauke i inžinjering (CSE) i Softverski inžinjering (SE) osvojili 1. i 2. mjesto na takmičenju iz programiranja GOOD HACKathon koje je organizovala Fondacija Telemach i Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Sarajevu.

Studenti IUS-a koji su učestvovali na takmičenju su Hamza Sušić (CSE), Faris Čutuk (CSE), Anes Fazlibegović (CSE), Nihad Jusović (SE), Mirza Kadrić (SE), Harun Hadžo (CSE), Mirza Karić (SE) i Nedim Kunovac (CSE).

GOOD HACKathon je 24-satno takmičenje uživo za studente prvog i drugog ciklusa studija bh elektrotehničkih i srodnih fakulteta koje je održano 15-16. oktobra 2022. godine. Studenti koji su učestvovali u ovom takmičenju su željeli prestaviti svoje vještine programiranja u razvijanju web i mobilnih aplikacija s ciljem poboljšanja kvalitete života u Bosni i Hercegovini koje se tiču obrazovanja, ekologije i javne uprave. Učesnici su dobili zadatak vezan za jednu od navedenih oblasti koji su morali riješiti u toku 24 sata.   

Timovi prva tri mjesta su osvojili vrijedne novčane nagrade. Pored toga, pobjednički tim je osvojio i posjetu kompaniji United Cloud, koja je vodeći razvojni centra United grupacije u Beogradu.

Share