Elektrotehnika i elektronika

Cilj Elektrotehničkog i elektroinžinjerskog programa je pružiti stručnu obuku studentima u skladu sa zahtjevima industrije te aktivno učestvovanje osoblja u aplikativnim i teorijskim istraživanjima i podržavanje dodiplomske studije po rezultatima. Obrazovna misija Programa elektrotehnike i elektronike jeste da pripremi našeg studenta za uspješnu profesionalnu karijeru koja će ih voditi ka međunarodnom tržištu. Elektro inžinjeri su odgovorni za proizvodnju, prijenos i konverziju električne energije, a elektronski inžinjeri se bave prenošenjem informacija putem radio talasa, projektovanjem elektronskih kola, projektovanjem računarskih sistema i razvojem upravljačkih sistema kao što su autopiloti aviona. Ovi dobro obučeni inženjeri mogu očekivati  uglednu karijeru.


Agency for Quality Assurance and Accreditation Austria

Zašto elektrotehnika i inženjerstvo na IUS-u?

Danas, Elektrotehničko i elektroničko inžinjerstvo je uzbudljivo i dinamično polje. Karijera inžinjera sa manjim stepenom računarskog inžinjeringa će imati  mogućnost razvoja  u informacionom stoljeću. Specijalizirajte se u interesantnoj oblasti kao što su telekomunikacije, sistemi napajanja, kontrola itd. Poboljšajte svoj praktičan način na elektrotehničkom i elektroničkom inžinjerstvu. 

Karijera i mogucnosti

Uspostava struje, Električna oprema, Telekomunikacioni sistemi, Sistemi industrijske automatizacije, Kontrolni sistemi, Elektronika za osoblje, Medicinska elektronika.Kontrolni sistemi, Elektronika za osoblje, Medicinska elektronika.